hijacker
hijacker
Címlap Tudásbázis

Szürkemarha

A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke marha valódi hungarikum, őshonos háziállat hazánkban. Szilaj és erős jószág, melynek húsa finom rostú, ízletes és garantáltan mentes a kergemarhakórtól. A Szomor Húsüzemben feldolgozott szürke marhák részben a Kiskunsági Nemzeti Park területén található ökofarmunkon, részben más nemzeti parkok legelőin nevelkednek, ezért húsukon érződik az alföldi füvek zamata. A belőlük készült szürkemarha-szalámi és kolbász amellett, hogy rendkívül ízletes, egytől egyig tiszta, egészséges környezetből származó élelmiszer. Épp ezért jó szívvel ajánljuk azoknak, akik hazai, megbízható forrásból származó élemiszereket keresnek.

Bővebben...
 

Bivaly

Magyarországon a bivalyt a 16. század óta tenyésztik. A történelmi Magyarországon 1911-ben még több mint 155 000 bivaly élt. Elsősorban a mai Somogy és Zala megye nehezen járható, nedves, sáros területein használták ki munkaerejét. A bivaly még alig száz évvel ezelőtt is fontos igavonó háziállatunk volt, manapság azonban már inkább csak természetvédelmi területeken lát el fontos feladatokat. A bivalyt ugyanis a nemzeti parkokban a vizes élőhelyek kezelésére használják, hisz legeléssel és taposással segít karbantartani a természetvédelmi szempontból fontos vizes élőhelyeket.

Bővebben...
 

Mangalica

Mangalica sertéseink nemzeti parkban termelt növények magvaival táplálkoznak. Aa mangalicák aa Szomor ökofarmon nem kapnak hizlaló, hozamfokozó tápokat, így lassabban gyarapodnak, de kivételes ízű és minőségű húst adnak. A húsuk gazdag többszörösen telített zsírsavakban, valamint E-vitaminban.

Bővebben...
 

Ökofarm

Ökofarmunk a Kiskunsági Nemzeti Park területén, Apaj környékén található. Célunk nem az intenzív termelés, hanem az, hogy a terület adottságainak megfelelően, az ott lévő természeti értékeket megőrizve – sőt azokat gyarapítva - gazdálkodjunk. A 4500 hektárnyi legelőn és vizes élőhelyen őshonos magyar állatfajtákat tartunk: közel 3000 szürke marhát, 300 bivalyt, és évente 500-800 mangalica sertést.

Bővebben...
 

Receptek

Feltöltés alatt...