hijacker
hijacker
Címlap Tudásbázis Mangalica

Mangalica

Mangalica sertéseink nemzeti parkban termelt növények magvaival táplálkoznak. Aa mangalicák aa Szomor ökofarmon nem kapnak hizlaló, hozamfokozó tápokat, így lassabban gyarapodnak, de kivételes ízű és minőségű húst adnak. A húsuk gazdag többszörösen telített zsírsavakban, valamint E-vitaminban. A mangalica jól bírja a szélsőséges körülményeket és kevésbé érzékeny a betegségekre, ezért antibiotikumokkal nem kell kezelni, mint az ipari sertéseket.

mangalicák

A mangalica húsában az izombeli zsírtartalom finom, egyenletes, márványos eloszlású, ami rendkívül ízletessé, és porhanyóssá teszi. A mangalica zsírsertés, ezért húsának zsírtartalma természetesen nagyobb, mint az intenzív fajtáké. Zsírja azonban nem egészségtelen, sőt, kifejezetten szívbarát alapanyagnak tartják, mivel telítetlen zsírsav (omega-3) tartalma magasabb, mint a hússertéseké.

A Szomor Húsüzemben az ökofarmon tenyésztett mangalicák szalonnáját és zsírját használjuk egyes szürkemarha- és bivaly szalámik töltelékéhez. Ezzel garantálni tudjuk, hogy termékeinkbe csak tiszta, egészséges, vegyszermentes környezetből származó alapanyagok kerüljenek. A mangalica szalonnát tartalmazó termékeinket jó szívvel ajánljuk nem csak gourmandoknak, hanem azoknak is, akik a megbízható forrásból származó, bio élelmiszereket keresik. Kóstolja meg Ön is a mangalica szalonnával készült kézműves szürkemarha és bivaly szalámit!