hijacker
hijacker
Címlap Tudásbázis Szürkemarha

Szürkemarha

A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke marha valódi hungarikum, őshonos háziállat hazánkban. Szilaj és erős jószág, melynek húsa finom rostú, ízletes és garantáltan mentes a kergemarhakórtól. A Szomor Húsüzemben feldolgozott szürke marhák részben a Kiskunsági Nemzeti Park területén található ökofarmunkon, részben más nemzeti parkok legelőin nevelkednek, ezért húsukon érződik az alföldi füvek zamata. A belőlük készült szürkemarha-szalámi és kolbász amellett, hogy rendkívül ízletes, egytől egyig tiszta, egészséges környezetből származó élelmiszer. Épp ezért jó szívvel ajánljuk azoknak, akik hazai, megbízható forrásból származó élemiszereket keresnek.

A szürke marha eredetéről már régóta folyik a tudományos vita. Egyesek szerint honfoglaló őseinkkel érkezett a Kárpát-medencébe. Ezen a véleményen volt Feszty Árpád is, amikor megfestette a híres körképet, rajta szürke marha ökörfogattal. Más vélemények szerint őseink már itt tenyésztették ki a magukkal hozott podóliai jellegű és a Kárpát-medencében talált szarvasmarhákból, megint mások szerint Nyugat-Európából és Itáliából származik.

szarvasmarhak

A származása ugyan vitatott, az azonban biztos, hogy a szürke marha védett magyar háziállat, melynek húsa ízletes, egészséges, és megbízható hazai élelmiszer. Ha az Ön számára fontos, hogy kiváló minőségű húsból készült hentesárut fogyasszon, amit ráadásul kézműves technológiával készítünk, akkor feltétlenül kóstolja meg a Szomor-féle szürkemarha-szalámit,kolbászt vagy kenőmájast!